Fried Soup

De asemenea, au descoperit că femeile care au consumat carne roșie au șanse mai mici de implantare, de asemenea

De asemenea, au descoperit că femeile care au consumat carne roșie au șanse mai mici de implantare, de asemenea

Informații noi sugerează acum că cel puțin unele dintre aceste efecte negative asupra reproducerii pot fi transmise și copiilor lor. Mai exact, au descoperit că fetele născute de femei care fumează au avut un debut mai timpuriu al pubertății decât cele născute de nefumători. Dezvoltarea timpurie a pubertății este, de asemenea, legată de un risc mai mare de anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, au observat anchetatorii.

Robert Greene, MD, este un endocrinolog de reproducere cu Conceptions Reproductive Associates în Denver.

Dezvăluiri

Greene nu a dezvăluit nicio relație relevantă cu industria.

Să luăm câteva momente pentru a revedea unele dintre cele mai recente descoperiri în medicina reproductivă. În această lună există o altă premieră în medicina reproductivă, precum și noi dovezi că problemele hormonale pot fi transmise soților.

Prima naștere reușită după ce femeia și-a primit propriul țesut ovarian înghețat în copilărie: într-un nou raport, s-a dovedit că țesutul ovarian de la un copil poate fi îndepărtat, înghețat și înlocuit mai târziu în viață pentru a restabili fertilitatea pierdută. Anterior, au existat aproximativ 3 duzini de cazuri de femei care înghețau țesutul ovarian înainte de a primi chimioterapie salvatoare. Cu toate acestea, acesta a fost primul raport de conservare a fertilității care implică îndepărtarea ovarelor înainte de debutul pubertății și înainte de a primi chimioterapie. Acum, la 27 de ani – și la 2 ani după ce o bucată din ovar a fost transplantată înapoi în corpul ei – pacienta a conceput și a dat naștere unui copil sănătos în mod natural. Această dovadă a conceptului ar trebui să facă din conservarea fertilității o opțiune mai tangibilă pentru copiii care se confruntă cu necesitatea chimioterapiei.

Stimularea ovariană pentru FIV nu crește riscul de cancer: cea mai mare analiză a datelor disponibile oferă știri mai liniștitoare femeilor care urmează un tratament reproductiv avansat. În recenzia lor au fost incluse informațiile obținute de la aproape 180.000 de femei care au fost supuse tratamentului cu FIV. Ei au descoperit că nu a existat un risc crescut de cancer ovarian, cancer endometrial, cancer de col uterin sau cancer de sân. Deși câteva studii izolate au ridicat îngrijorări în trecut, aceste noi informații ar trebui să liniștească suga norm vélemények în continuare pacienții și donatorii de ovule de faptul că stimularea ovariană nu va crea riscuri viitoare pentru sănătate.

Dieta și stilul de viață au impact asupra calității embrionilor: un grup de cercetare a analizat recent calitatea a 2.659 de embrioni produși de 269 de pacienți. Au avut date despre dietă și despre unele dintre obiceiurile sociale ale femeilor care erau supuse tratamentului. Au descoperit că consumul de fructe, legume și pește a fost asociat cu o calitate superioară a embrionilor. Prin contrast, consumul de carne roșie, fumatul și alcoolul au redus șansele ca un embrion să se dezvolte până la stadiul de blastocist – ultima etapă înainte de eclozare. De asemenea, au descoperit că femeile care au consumat carne roșie au șanse mai mici de implantare, de asemenea. Acesta este doar un studiu, astfel încât pacienții nu ar trebui să se simtă obligați să facă schimbări dramatice în dietă. Cu toate acestea, ar trebui să încurajeze femeile care încearcă să conceapă să acorde o atenție sporită dietei și stilului lor de viață.

Părinții cu risc de diabet după ce partenerii lor experimentează diabet gestațional: pe măsură ce continuăm să căutăm să prevenim noi cazuri de diabet, un factor de risc emergent poate fi acela de a avea un partener cu antecedente de diabet gestațional. Un studiu din Canada a urmărit aproape 72.000 de parteneri de sex masculin după nașterea copilului lor. Ei au descoperit că riscul de a dezvolta diabet a fost cu 33% mai mare în urma unei sarcini complicate de diabet gestațional comparativ cu controalele normale. Autorii au teoretizat că acest risc crescut poate fi probabil din cauza dietei / stilului de viață partajat, precum și a riscurilor etno-culturale. Dacă este confirmat, totuși, ar putea oferi sprijin ideii de consiliere a unor familii întregi pentru a preveni riscul ulterior.

Soarele stimulează succesul FIV: Multe studii au analizat variațiile sezoniere ale ratelor de sarcină și au încercat să explice fluctuațiile acestora. Dar un nou studiu din Belgia a dus analiza lor cu un pas mai departe. Au analizat un grup de aproape 11.500 de femei supuse FIV în același centru între 2007 și 2013. Au analizat apoi cum a fost vremea în luna anterioară ciclului lor. Deși nu au găsit un model sezonier clar, au descoperit că femeile expuse la mai multă lumină solară în luna anterioară ciclului lor de FIV au avut o rată de sarcină mai mare. Această creștere a succesului s-a tradus cu aproximativ o treime mai mare șansă de a concepe. Autorii au teorizat că impulsul ar putea fi legat de producția mai mare de melatonină și vitamina D. Cea mai puternică corelație a fost de fapt rata natalității vii.

Bărbații cu niveluri scăzute de testosteron au o rată ridicată a simptomelor depresive: a existat o tendință recentă de a verifica nivelul de testosteron la bărbați; cel mai probabil datorită atenției mass-media și a publicității. Acest lucru a determinat un grup de cercetători să studieze dacă a existat sau nu o rată mai mare de depresie și / sau simptome depresive la persoanele care solicită astfel de testări. Ei au examinat 200 de bărbați cu o vârstă medie de 48 de ani (intervalul 20-77) cu un chestionar validat pentru simptome. Au descoperit că 56% au fost testați pozitiv. De fapt, riscul ca un bărbat să aibă simptome depresive părea cel mai mare pentru bărbații mai tineri cu niveluri scăzute de testosteron. Sunt necesare studii de urmărire pentru a determina dacă înlocuirea testosteronului – în locul antidepresivelor tradiționale – va ameliora aceste simptome.

Robert Greene, MD, este un endocrinolog în domeniul reproducerii cu Conceptions Reproductive Associates în Denver.

Dezvăluiri

Greene nu a dezvăluit nicio relație relevantă cu industria.

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Cu mai mult de 1,5% dintre copiii născuți în SUA concepuți prin fertilizare in vitro (FIV), este timpul să revedem cele mai recente date privind ratele de succes ale clinicii.

Încă de la primul raport emis în 1997, CDC a colaborat cu Society for Advanced Reproductive Technology (SART) pentru a crea exemplul principal al unei specialități medicale care raportează în mod deschis rezultatele tratamentului lor.

Timp de aproape douăzeci de ani, grupurile au emis un cont anual comun cu privire la modul în care centrele evaluează individual, precum și colectiv, în tratarea pacienților cu infertilitate prin tehnici avansate de reproducere (ART). În fiecare an, acest rezumat oferă o multitudine de informații pentru a urmări tendințele emergente în tratamentul fertilității, precum și pentru a stabili standarde pentru îngrijire. Acest ultim raport nu face excepție.

Ultimul rezumat reflectă toți copiii născuți din tratamentul ART care a avut loc în 2013. Raportarea datelor a fost amânată pentru a include rezultatul sarcinii de la embrioni transferați înainte de sfârșitul anului.

În prezent există 380 de clinici membre SART incluse. Ei au efectuat împreună aproape 175.000 de cicluri de FIV care au dus la nașterea a 63.286 de copii. Acest lucru indică o creștere substanțială a accesului la tratament avansat de fertilitate, precum și o creștere a nașterilor vii față de anul precedent.

O altă constatare încurajatoare a fost o creștere a numărului de transferuri elective cu embrion unic (ESET). Aceasta reflectă un efort mai mare de reducere a numărului de sarcini multiple născute prin ART, precum și o creștere a încrederii pacienților în rata de implantare a embrionilor.

Cel mai bun lucru a fost că, deși numărul copiilor născuți a crescut; rata dublă a scăzut cu 3%, iar rata tripletelor a fost redusă cu aproximativ 10%.

Și aproape 80% din ciclurile de tratament de succes au dus la nașterea unui singur copil.

Raportul de date rezumativ pentru națiune oferă multe informații utile în domeniul medicinei reproductive. Datele sunt încorporate într-un model de predicție a pacientului, care permite cuplurilor să creeze o estimare individualizată a ratei anticipate a sarcinii pentru un ciclu de FIV – un avantaj excelent către care să vă îndreptați pacienții înainte de recomandare.

Acest model presupune că clinica dvs. locală atinge rate de concepție FIV care sunt în jur de medie. În calitate de furnizor de asistență medicală, puteți accesa baza de date pentru a vedea rata de succes a clinicii locale și a o compara cu media națională.

Dacă observați că centrul dvs. de referință este cu mult sub medie, nu faceți nicio ipoteză. În schimb, puneți întrebări pentru a stabili dacă au făcut modificări pe care le considerați liniștitoare înainte de următoarea dvs. recomandare.

Robert Greene, MD, este un endocrinolog în domeniul reproducerii cu Conceptions Reproductive Associates în Denver.

Ultima actualizare 12 martie 2015

Dezvăluiri

Green nu a raportat niciun conflict de interese.

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Opțiunile din această săptămână din Ghidul Greene includ un prim caz raportat de sextuplete asociate cu letrozol (Femara), precum și o nouă întorsătură pe "dezbatere natură versus hrănire" deoarece se referă la niveluri ridicate de testosteron în mod natural la sportivele de elită:

Medicație orală (letrozol) și un caz de sextuplete: inducția ovulației este asociată cu un risc mai mare de sarcină multiplă decât tratamentul cu FIV. Acestea fiind spuse, cei mai mulți pacienți și furnizorii lor dau adesea de la sine înțeles siguranța relativă a medicamentelor orale, cum ar fi Letrozolul folosit pentru a stimula ovarele. Toate acestea se pot schimba acum că există un caz documentat de sextuplete care utilizează letrozol 7,5 mg – o doză mai mare decât cea normală. Lecție de luat acasă: acest lucru ar fi putut fi prevenit dacă pacientul ar fi fost monitorizat cu ultrasunete și teste de sânge.

Bărbații cu niveluri limitate de testosteron sunt mai predispuși la depresie: Noile date despre conexiunea hormon-creier sugerează că un nivel scăzut de testosteron poate declanșa simptome depresive. O prezentare recentă a demonstrat că nu numai că acești bărbați au fost mai predispuși să prezinte simptome emoționale, ci și să aibă probleme cu obezitatea și un stil de viață inactiv. Alte dovezi că calitatea vieții bărbaților este, de asemenea, legată de un echilibru hormonal sănătos.

Rata fertilității în SUA atinge un nivel minim: cele mai recente cifre guvernamentale arată că numărul nașterilor a scăzut sub 63 la 1.000 de femei cu vârsta reproductivă (cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani). Faptul că acest lucru reflectă sau nu un număr tot mai mare de femei care se confruntă cu infertilitatea sau este pur și simplu rezultatul întârzierii familiei din cauza recesiunilor economice recente rămâne o dezbatere activă.


Remember
me?
Register Forgot Your Password?