Fried Soup

Ferguson, Olivier Ntcham tarafından faul yapıldıktan sonra Aberdeen’i erken öne koydu. Lewis Ferguson, Olivier Ntcham yanlış tarafta yakalanana ve orta sahanın arkasına beceriksizce toplanana kadar Celtic 18 yard kutusunda hiçbir yere gitmiyordu.

Ferguson, Olivier Ntcham tarafından faul yapıldıktan sonra Aberdeen’i erken öne koydu. Lewis Ferguson, Olivier Ntcham yanlış tarafta yakalanana ve orta sahanın arkasına beceriksizce toplanana kadar Celtic 18 yard kutusunda hiçbir yere gitmiyordu.

Christie 12 metreden eve döndüğünde, Büyük Kaçış’ın doruk noktası gibiydi.

Aberdeen’e hakkını verin, asla vazgeçmediler. Bunun doğru sonuç olduğunu hissedecekler. Yine de formda Dons’a, Olivier Ntcham ve McGregor’un – zamanında eklenen – iki ceza veren aptal savunma hataları yüzünden hiç bitmedi. Keltler bugünlerde hata yaptığında, hasar genellikle kendi kendine oluyor.

Bir puan, Rangers’a Premiership’in boşluğunu genişletme şansı verdi. Ve muhtemelen Celtic’in menajerine, Avrupa Ligi Lille gezisi ve önümüzdeki hafta sonu Hampden’de yapılacak İskoç Kupası yarı finali için bir idam cezası kazandı.

Aberdeen, Eylül 2015′te geç Paul Quinn galibiyetinden bu yana Granite City’de Celtic’i yenmemişti. Onlar da bunu kazanabileceklerini hissedecekler.

Sık sık bu oyunlara temkinli bir yaklaşım benimsemekle suçlanan Derek McInnes, Ryan Edmondson ve Marley Watkins’te iki kişilik bir cephe hattına gitti, ancak devre arası ilk penaltılarını kazanana kadar söz etmek için bir saldırı tehdidi oluşturmadı.   

Ferguson, Olivier Ntcham tarafından faul yapıldıktan sonra Aberdeen’i erken öne çıkardı.

Lewis Ferguson, Olivier Ntcham yanlış tarafta yakalanana ve orta sahanın arkasına beceriksizce yerleştirilene kadar Celtic 18 yard kutusunda hiçbir yere gitmiyordu.  

Collum, en iyi zamanlarda ceza verme şansını asla gözden kaçıracak bir adam değildir ve bu, onun için uygun bir oyundu. Ferguson kendini ayağa kaldırdı ve kaleci Scott Bain’i topu ağlara yüksek bir şutla gönderdi.  

Ağustos’tan bu yana ilk başlangıcını yapan Bain, yaralı Vasilis Barkas’ın yanındaydı. İlk yarıdaki tek hareketi topu fileden çıkarmaktı.

Lennon’ın takım seçimi, kaptan Brown’un Rogic ile değiştirilmesiyle çürümeyi durdurmaya yönelikti. Avustralyalı, yeniden şekillendirilen 4-2-3-1 dizilişinde Albian Ajeti’nin arkasında 3-5-2 oyunda oynadı. Amaç, takıma daha fazla yaratıcılık ve zanaat katmaksa, sonunda işe yaradı.

İlk yarıda, Ntcham 30 metrelik bir sürüşle direğin dışına çıktığında ve işaretlenmemiş Muhammed Elyounoussi’nin kafa vuruşuyla müthiş bir şansı kaçırdığında pek bir şey olmadı.   

Orta saha oyuncusu Tom Rogic (solda), Celtic kaptanı Scott Brown lehine başladı.

Kelt orta saha oyuncusu Callum McGregor (sağda), Neil Lennon’ın tarafını eşitledikten sonra kutladı

Ntcham’ın çılgınlık anı, Ferguson’un dönüşe dönüştüğü nokta vuruşuyla sonuçlandığında, biraz ezildiğini hissetti. Kaybetmeyi göze alamadıkları bir oyunda, Celtic’in artık tırmanacak ikinci bir yarı dağı vardı.

Şampiyonlar ikinci yarıda yedi dakika kala ana kampa ulaştı ve güzel bir eşitleme golüyle.1xbet iletişim

McGregor, hızlı bir atıştan içeri girdi, Avustralyalıdan muhteşem bir pas geçmeden önce bölgenin dışından Rogic’i besledi ve Joe Lewis’i geçerek düzleştiriciyi aşmak için Ash Taylor’ın içinde biraz fazla kolay atladı.  

McInnes, biri gönüllü biri zorunlu olmak üzere iki değişiklikle yanıt verdi.

Scott Wright önde Watkins’in yerini aldı. Shane Duffy’nin reklam panolarında yer alan Edmondson, Sam Cosgrove’un sezonun ilk çıkışını yaptı.

Aberdeen 65 dakika sonra oyuna karşı öne geçtiğinde her iki oyuncu da önemli bir etki yaptı.  

Ryan Hedges, Pittodrie’de 2-1 yaptıktan sonra golcü arkadaşı Ferguson ile birlikte kutladı

Hedef yine bir başka Duffy hatasından kaynaklandı, İrlanda kaptanı Scott Wright’ın solda net bir şekilde atlamasına izin vermek için feci bir şekilde et ve içecek izni verdi. 

Topu Cosgrove’a gönderirken, Ajer felaketle uzaklaşırken, yedek oyuncunun aklında tek bir düşünce vardı. Bain düşük vuruşunu kurtardı, ancak Ryan Hedges’in yakın mesafeden topu ağlara göndermesini engelleyemedi.

Keltler tekrar eğimin dibindeydi. Brown ve Griffiths, Ntcham ve etkisiz Ajeti için tanıtıldı. 

İnanılmaz bir şekilde, yedekler oyunu tersine çevirmek için iki dakikada iki gol tasarladı.

Ekolayzır, Rogic’in yaratıcı vizyonundan bir kez daha geldi. Celtic’in ilk tesviye edicisinde olduğu gibi, Oz Büyücüsü, Aberdeen’i bölgedeki Griffiths’i seçmek için dişli bir pasla kaldırdı. Aberdeen ofsayt Sky fotoğrafları için çığlık atarken, daha sonra açık olduğunu gösterdiği gibi, topu sol ayağı üzerinde çalıştırmadan önce üst köşeye 2-2′lik üstün bir bitiş yaptı. 

Celtic forvet Leigh Griffiths, Neil Lennon’ın tarafını heyecan verici bir maçta 2-2′ye eşitledi

Aberdeen’in geride kaldıklarında zorlukla nefes almaya vakti vardı. Elyounoussi, Tommie Hoban’ın önünü, bölgedeki bir Ajer haçına ayak parmağını sokmak için çaldı. Collum ilk yarıda olduğu gibi noktayı göstermekte hiç tereddüt etmedi. Christie, Ferguson ile aynı tarafa gitti, ancak onu alçaktan deldi. İnanılmaz bir şekilde Celtic öndeydi.

Dördüncü hakem tahtayı üç dakikalık ek süre için kaldırdığında bile liderlik asla güvende hissetmedi.

Aberdeen, McGregor’un arka ayağına McLennan’ı yakalayınca penaltı için çığlık attı. Collum avantaj sağladığından Cosgrove üst direğe vurdu, oyun son perde için geri çekildi. Ferguson bir kez daha gol attığında, Aberdeen daha memnun takım sahneyi terk etti.

hisse "

Steven Gerrard akıllıca bu sefer Sky Sports kameralarından uzaklaştı. Geçtiğimiz Aralık ayında dokuz yıl içinde ilk Parkhead galibiyetlerini elde ettiklerinde, yönetici anın tadını sonuna kadar çıkardı. 

Mart ayına gelindiğinde, sezon Rangers ile uzak bir saniye kısaltıldığında, o günün aşırı coşkusu tavsiye edilmemiş ve erken geldi.

Pek çok yönden Cumartesi gününün 2-0′lık galibiyeti her açıdan daha tatmin edici bir deneyimdi. Korucular, 25 yıl sonra doğu ucunda arka arkaya ilk galibiyetlerini elde ettiler. Bunu kontrollü, dengeli ve kümelenmemiş bir ekranla yaptılar. 

Steven Gerrard sakin bir figürdü ve Rangers bu hafta sonu Old Firm’da Celtic’i 2-0 yendi. 

Beklenmedik kahraman Connor Goldson’dan (yukarıda) iki gol Parkhead’de iki tarafı ayırdı

hisse

Tarihsel önemle dolu bir sezonda kendi evinde acı rakiplerine karşı oynayan bir Celtic takımı, 11 yıldır ilk kez bir lig maçında tek bir şut atmayı başaramadı. 

İki gollü Connor Goldson ve Dundee Glenn Kamara Rangers’ın 50.000 £ ‘luk imzasında oyunun en iyi oyuncuları vardı. Daha hızlı, daha keskin ve aç birim, sahanın her yerinde daha iyi performansa sahipti.

Gerrard son düdük çaldığında biraz ter atmış olsaydı, kimse onu suçlayamazdı. Celtic’in son Old Firm yenilgilerinden hiçbir şey öğrenmemiş gibi göründüğü yerlerde, Liverpool efsanesi L plakalarını fırlatıyor.

Gerrard’ın tarafı unvan kimlik bilgilerini gösterdi ancak daha düşük takımlara karşı iyileştirmesi gerekiyor

Bu maçta, pek çok büyük olayda olduğu gibi, Rangerlar rakiplerinin ölçüsüne sahip. Tüm sezon boyunca Livingstons ve St Johnstones’a karşı daha düşük maçları sürekli olarak kazanma sanatında ustalaşana kadar, maç sonrası kutlamalar ölçülü ve ölçülü kalacaktır.

Gerrard daha sonra mütevazı ve topraklı kalmaktan bahsetti. Sorumlu ilk iki sezonunda Rangers, kış tatilinden sonra buharı bitmeden önce tren gibi yola çıktı. 

Celtic’in şu anki en büyük umudu buysa, şampiyonların önerilen 90 dakikalık iktidarsızlıktan daha büyük bir sorunu var.

Arka arkaya on kişi asla verilen bir şey değildi. Lizbon Aslanları Billy McNeill ve Bobby Lennox’un yer aldığı bir Kelt takımı bunu yapamadı. Richard Gough ve Brian Laudrup ile bir Rangers tarafı bitişte çöktü. Dokuza ulaşmanın takıntılı, yorucu talepleri, en iyi takımları aşağı çekiyor ve onları yaşlandırıyor.

Celtic, 11 yıldır ilk kez bir lig maçında hedefe şutunu kaydetmeyi başaramadı

Arka arkaya üçüncü toplantı için, Celtic teknik ve taktik olarak taraftar görüşünü şekillendiren ve oluşturan fikstürde geride kaldı ve Neil Lennon için bunlar artık tehlikeli zamanlar. 

2 Ocak’ta Ibrox’ta Rangers oynamadan önce Parkhead ekibi, Aberdeen, Lille, Prag, Motherwell, Hibs ve Milano’da zorlu deplasman maçlarıyla karşı karşıya. Ayrıca geçen sezon İskoç Kupası yarı finalinde Aberdeen ile oynayacaklar ve taraftarların sabırsızlığı azalıyor.

Sürekli başarının kötü yanı, şımarık destekçilerin hakkıdır. Celtic’in sonsuzlukta kupa kazanma hakkı verilmiş bir tanrısı yok, en azından Odsonne Edouard, James Forrest, Ryan Christie, Christopher Jullien ve Nir Bitton gibi önemli oyuncular kayıp olduğunda.

Yine de, mevcut tarafı inşa etmek için atılan transfer ücretleri ve maaşları göz önüne alındığında, kendi sahalarında birkaç oyuncuyu kaçıran bir Ranger’a karşı kendi sahasında gol atmayı beklemeye mükemmel şekilde hak kazandılar. Nakit arzının son derece kısıtlı olduğu bir zamanda, Parkhead tarafı, paralarının karşılığını fazlasıyla alamıyor.

Kelt patronu Neil Lennon (yukarıda) Eski Firma için takım şeklini reddetti, ancak taktik başarısız oldu

Geçen Aralık ayında Rangers’a kaybettikten sonra, Lennon takımını 3-5-2 dizilişine dönüştürdü. İlk onbirde fit ve ateş eden Odsonne Edouard ve Leigh Griffiths ile iyi çalıştı. 

İki oyuncu da Cumartesi günü başlayacak kadar uygun olmadığından, Patryk Klimala ile birlikte kanat oyuncusu Mohammed Elyounoussi denenmemiş bir cephede iki oyuncu hiç işe yaramadı.

Herhangi bir Eski Firma’dan sonra, kazananları aşırı övmek ve kaybedenlerin korkunçluğunu abartmak normaldir. Neil Lennon’a yakın kişiler, onu yargılama zamanının Ekim yerine Mayıs olduğunu söylüyor ve bu adil bir istek. 

Yine de, Ferencvaros’a kaybettiklerinden beri, taraftarlar dinlemeye gittikçe daha az meyilli görünüyorlar. Michael Beale ile birlikte, Rangers’ın artık Celtic’ten daha iyi eğitildiğine dair bir anlatı şekilleniyor. 

Patryk Klimala (ortada) ve Muhammed Elyounoussi’nin denenmemiş ortaklığı işe yaramadı

Ve ziyaretçiler, Parkhead koşusunun tadını çıkarırken, 3-5-2′yi değiştirmeye isteksizlik, değirmen için öğütücü sağladı.

Ses, sekiz dakika sonra Rangers liderliği ele geçirdiğinde belirlendi. Kristoffer Ajer, tehlikeli bir pozisyondaki Ryan Kent’e faul için gereksiz bir serbest vuruş kabul etti. 

Rangers’ın bir başka güçlü oyuncusu olan James Tavernier, set parçasını Connor Goldson’ın ofsaytta durduğu kalabalık bir alana sallamadan önce. Açıklanamaz bir şekilde deneyimli bir uluslararası savunma oyuncusu olan Shane Duffy, kritik bir noktada geri adım attı ve onu oynadı.

‘Saçma sapan bir savunmacı’ olarak selamlanan İrlanda Cumhuriyeti savunucusu, unutulması gereken bir Eski Firma çıkışına sahipti. Goldson’ın düşme kafasına güçlü bir el atamadığı için Celtic’in 5 milyon sterlinlik kaleci Vasilis Barkas için de aynı şey söylenebilir.

Shane Duffy (sağda) unutmak için bir Old Firm çıkış yaptı ve Goldson’ın ilk golünün suçuydu

Goldson (sağda), sadece sekiz dakika sonra Rangers’ı başını sallamak için büyük bir istek gösterdi.

Rangers’ın önderliği alması şaşırtıcı değildi; Glasgow’u yıllara göre daha fazla güven ve beklentiyle gezdiler. Sürpriz, Celtic’in acınası direnişinden geldi.

Hızlı bir tepki oyunun akışını değiştirmiş olabilir. Yine de Rangers bir saniye bastırırken, Muhammed Elyounoussi 14 dakika sonra muhteşem bir seviye atlama şansı yakaladı.  

Rangers golcüsü Goldson, uzun bir topun izini kaybetti ve Norveçli, Allan McGregor ile teke tek geride kaldı. 

Bir Leigh Griffiths’in kiralık Southampton oyuncusunun ne yapacağı hakkında hiçbir fikri yoktu, zararsız bir şekilde barın üzerinden savurgan bir çaba harcıyordu.

Mohammed Elyounoussi (solda) seviye atlamak için iyi bir fırsatı kaçırdı ancak şansını kaçırdı

Celtic için bağırmak, en az etkili iki Rangers oyuncusunun önlerinde üç kişi olduğu bilgisidir.

Alfredo Morelos – alışkanlığı olduğu gibi – kendini şimdi 900 dakikaya kadar uzanan Old Firm bir ördek kırmaktansa Scott Brown’da topa vuran huysuz atmalarla ilgilendi. Brandon Barker etkisizdi ve yine de üç veya dört farkla kazanabilirlerdi. 

Slick toparlama oyunu 54. dakikadan sonra ikinciliği getirdi, mükemmel Kamara ve Scott Arfield arasında mükemmel bir geçiş, Goldson tarafından hedefe doğru güçlü bir çarpma ile sonuçlandı. 

Shane Duffy ilk çabayı engelledi ancak ikincinin basit bitişi konusunda hiçbir şey yapamadı. Korucular artık seyir halindeydiler.

Goldson (sağda), ikinci yarıda Parkhead’de Rangers’ın üstünlüğünü ikiye katlayarak basit bir sonuç elde etti

Ancak Ajer Ryan Kent’in kritik müdahaleleri için iki gol daha atabilirdi. Celtic’in sunduğu tek şey boş formalardı.

Cömert bir ruh, yedek oyuncu Ajer’in üzerine dart attığında ve dokuz dakika ile Allan McGregor’u yuvarladığında Leigh Griffiths’in hedefe bir şut attığını kabul edebilirdi. Topu geniş sürüklemek, ağı bulmak için keskin bir açıdan bir şut atma umudu asla yoktu. 

Bunun bir Rangers kalecisinin Celtic Park’taki bir lig maçına tek ve tek katılımı olması biraz şaşırtıcı bir olay. Dört puan net Rangers artık şampiyonluğu kazanmak için haklı favoriler.

Gerrard’s Rangers artık İskoç şampiyonluğu için favoriler ve zirvede dört puan önde

Celtic, işleri düzeltmek için elindeki oyununa ve Gerrard’ın tarafına karşı üç maça daha işaret edecek. Erken ve herkes bunu anlıyor.

Ancak son 25 yılda sadece 5 kez sezonun ilk Eski Firma karşılaşmasını kaybeden takım, şampiyonluğu kazanmak için toparlandı. 

Şu anda birden fazla şekilde Kelt tarihle mücadele ediyor.

hisse "

Steven Gerrard, Rangers yönetim kurulunun, etkileyici Old Firm gösterisinin ardından Glen Kamara’nın sözleşmesini uzatma çabalarını hızlandırması gerektiğine inanıyor.

Dundee’den 50.000 sterlinlik satın alma pazarlığının 2023′e kadar devam eden bir anlaşması var ancak Gerrard, Cumartesi günü Celtic Park’taki 2-0 galibiyet sırasında orta saha oyuncusunun şovu yürüttüğünü gördükten sonra onu daha uzun süre bağlamak istiyor.

Gers’in Finlandiya milli takımına olan ilgisini azaltmak için imza görüşmelerinde acele edip etmeyeceği sorulan Gerrard, takımının Avrupa Ligi’nde Standard Liege ile yaptığı açılış çatışmasının öncesinde şunları söyledi: ‘Sorunuzun cevabı bilmiyorum. Benim kararım olsaydı, cevap evet olurdu.

Steven Gerrard, Rangers’ın Glen Kamara’nın (Sol) anlaşmasını genişletme çabalarını artırması gerektiğine inanıyor

Gerrard, takımının Standard Liege ile yaptığı açılış Avrupa Ligi çatışması öncesinde konuşuyordu.

hisse

Ross’a (Wilson, spor direktörü) ve bu durumla ilgili yönetim kuruluna duygularımı bildirdim.

Glen, ilk günden beri benim için harikaydı. Büyümüş ve gelişmiştir. İyileşti ve dinledi. ‘

Gerrard şunları ekledi: ‘Oyunun farklı alanları, onu şekillendirebileceğimizi ve daha iyi bir oyuncu olmasına yardım edebileceğimizi düşündük.

Cumartesi günü Celtic Park’ta 2-0 galibiyet sırasında Dundee’den 50.000 £ ‘luk pazarlık yapıldı.

Ama gerçekten dışarı çıkan ve hem sahip olduğu hem de elindeki oyun üzerinde çalışan kişi o.

Harika bir yerde ve güvenle oynuyor.

Hafta sonları harikaydı ama benim için bundan çok daha uzun süredir gerçekten tutarlıydı.

Glen’i olabildiğince uzun süre etrafımızda istiyoruz ve herkes bu durumla ilgili hislerimi biliyor.

hisse "

Bu, Rangers’ın Premiership’teki deplasman formlarıyla ilgili dırdırcı sorulara verebilecekleri kadar kesin bir cevaptı.

Steven Gerrard’ın elde etmeye çok hevesli olduğu acımasızlık sonuna kadar sergilendi.


Remember
me?
Register Forgot Your Password?