Fried Soup

Rühm lisas selle retseptile ja ravimist sai DDMP

Rühm lisas selle retseptile ja ravimist sai DDMP

“[Bezose] elu on nii fantastiline ja kättesaamatu, tundub, et see on väljaspool tavapärase elu atmosfääri.” Tõepoolest, teadlased on leidnud, et inimesed, kes tunnevad, et neil on pöördumatu jõud, teevad oluliselt suurema tõenäosusega riskantseid removio tõelised arvustused otsuseid.

Kelle võim on pöördumatum kui maailma rikkaim? Raske on ette kujutada olukorda, kus tagajärjed Bezose seksuaalsusele lähevad kaugemale isiklikust piinlikkusest ja kuna ta avaldas tõendeid AMI väidetavate väljapressimiskatsete kohta, on ta olnud uudiste tsükli staar, mis on tema või tema ettevõtte jaoks hiljutises mälus palju positiivsem. Bezos, kes istub tehnoloogiaimpeeriumi tipus, oli nende sõnumite saatmisel ilmselt hästi teadlik väikesest häkkimise või pealtkuulamise riskist ning tundub, et ta pole sellest hoolinud. Ta on tark mees. Sel juhul tundub, et ta luges ruumi õigesti.

Kas olete kunagi mõelnud kellegi tapmisele? Pole seda tingimata plaaninud, vaid fantaseerinud kiusaja või ülemuse või poiss -sõbra meeleheitliku katarsiseotsingu tegemisel?

Ma ei julgusta teid kulutama liiga palju aega kõikidele tagasilükkamistele ja vastasseisudele, mis võisid viia sellise vihase hetkeni, kuid mul on vaja, et te mõtleksite nendele asjadele lühidalt. Samuti ei palu ma teil nimetada kõiki kindlasti mõjuvad põhjused, mis teil võivad olla mõrva tekitamiseks – või võib -olla lihtsalt löömiseks! – teist asjaosalist, kuid ma kahtlustan, et enamiku inimeste jaoks on see nende peast läbi käinud.

Kuid ma ütlen, et peaksite nüüd ennast peatama ja mitte kaugemale minema. Sa ei tahaks mässata.

Kõnekeeles on märatsemisel healoomuline tähendus: sügavalt mõtiskleda. Psühholoogias pole mädanemine nii kahjutu. Seda iseloomustavad pealetükkivad, isegi obsessiivsed mõtted, mis tagastavad inimese konkreetse stressi tekitaja või negatiivse kogemuse juurde, mis Ameerika Psühholoogide Assotsiatsiooni sõnul on tugevalt seotud tõsise depressiooni tekkega. Tavaliselt kannustavad mädanemist sellised asjad nagu varasemad traumad, krooniline stress või neurootilised isiksuseomadused. Uute uuringute põhjal võib olla veel üks viis märatsemise tekitamiseks: fantaseerida kellegi tapmisest, keda te absoluutselt vihkate.

Hongkongi haridusülikooli psühholoogia assistent Kai-Tak Poon juhtis meeskonda, kes palus 138-liikmelisel Ameerika täiskasvanutest koosneval rühmal valida inimene, keda nad kõige rohkem vihkavad. Pooltel paluti fantaseerida selle isiku suhtes vägivaldse tegemise üle (mis võib hõlmata mõrva, kuid võib olla ka lihtsalt vihane laks). Teistel osalejatel paluti fantaseerida mis tahes neutraalse tegevuse kohta. Tulemused näitasid, et need, kes agressiivsusest fantaseerisid, mässasid suurema tõenäosusega, mis alandas nende ettekujutust enda heaolust. Mõeldes vandunud vaenlasele haiget tegemisele, lööb inimesed välja, isegi kui see mõte on teatud tasemel tõeliselt ahvatlev.

Georgia osariigi ülikooli inimestevahelise vägivalla uuringute keskusega seotud professor Dennis Reidy ütleb, et selle seose kohta on palju teaduslikke tõendeid. “Inimesed, kellel on agressiivsed fantaasiad, on tõenäolisemalt agressiivsed, olgu see siis füüsiliselt või lihtsalt ärrituvus või vaenulik isiksus,” ütleb ta. “Nad on rohkem negatiivsed inimesed ja neil on tõenäolisem negatiivne mõju ja madalam subjektiivne heaolu.”

Pooni uuring väidab, et vägivaldsed fantaasiad põhjustavad inimesel enesetunde halvenemist, kuid Reidy ei läheks nii kaugele, kuna ta näeb uuringu lähenemisviisis nõrkusi. Osalejate subjektiivset heaolu ei mõõdetud enne, kui neil näiteks paluti fantaseerida, ja rohkem kui tosin osalejat jäeti uuringu tulemustest välja, kuna nad ei osanud vihkajat nimetada või ei suutnud võluda vägivaldne fantaasia. (Need inimesed kõlavad suurepäraselt.)

Teine probleem, ütleb Reidy, on see, et vägivaldne fantaasia on iseenesest rumaluse vorm. Nagu Pooni uuring märgib, võib mädanemist raske alustada, kui see algab. Nii et kellegi ärgitamine seda tegema põhjustab tavaliselt märatsemise ja sellega kaasnevate negatiivsete mõjude jätkumist. “Igaüks, keda palusite fantaseerida [vägivalda] kellegi kohta, keda nad vihkavad…, avaldab järgnevatel hetkedel rohkem negatiivset mõju,” ütleb Reidy. (Poon ei vastanud kommentaaritaotlustele.)

Ehkki seos graafiliste vägivallafantaasiate ja mitte nii suurepärase tunde vahel võib tunduda loogiline, ei olnud suure osa tänapäeva psühholoogia ajaloost seda seost eeldatud. Selle asemel eelistasid psühholoogid katarsise teooriat, mis viitab sellele, et viha väljalaskmine või mäletseva mõtte jätkamine võib aidata inimesel negatiivsetest tunnetest lahti saada, neid läbi töötades. Viimase paarikümne aasta jooksul on katarsise teooria siiski lahti võetud sellest, kuidas psühholoogid agressiooni mõistavad. Ühes diskrediteerivas uuringus provotseeriti osalejaid kriitikaga ja paluti neil seejärel löökkotti lüüa, mõeldes neid kritiseerinud isikule. Võrreldes kontrollrühmaga, kes lihtsalt istus vaikselt, tundsid lööjad pärast selle väljalaskmist veelgi rohkem ärritust. Kui teie tass vihast üle jookseb, ei saa te lihtsalt natuke maha valada.

Mäletamine ei näi mitte ainult ebaõnnestumisena raevu ja depressiooni vallandamise strateegiana, vaid nagu Reidy märgib, on Pooni uuringus käsitletud vägivaldse märatsemise tüüp seotud tegeliku vägivalla kõrgenenud tasemega. Vaimse tervise ravi saavad patsiendid, kes kujutavad ette vägivalda, käituvad tõenäolisemalt agressiivselt ning teadlased soovitavad seda ravi, mis aitaks neil keskenduda mäletseva mõtlemise heidutamisele. Ja kuigi inimest pole kerge pealetükkivatest või traumaatilistest mõtetest eemale juhtida, saab seda sageli saavutada häiriva, rahuliku tegevuse või lõõgastava tehnika, näiteks meditatsiooni abil. Kikkpoksitundi minek ei pruugi tekitada soovi ämmaga rohkem rusikaid lüüa, kuid jooksma minna.

Psühholoogilise reaktsiooni parameetrite testimisel saab selle asja hõlpsasti inimkogemuse kapriisidest lahti ühendada ja seda vaakumis vaadata. Pooni uuringus osalejaid ajendati mõrvarlikku raevu üles ajama, kuid kes on need inimesed, kellel on esiteks regulaarsed vägivaldsed fantaasiad ja miks neil need on? Reidy arvab, et need fantaasiad, nagu mädanemine ja füüsiline agressioon, võivad olla pigem probleemi sümptom kui põhjus.

“Ma ei tea, et vihane fantaasia on see, mis juhib kõiki muid asju,” ütleb Reidy. “Võimalik, et need on kõik mõne isiksuse või noorte vägivallaga kokkupuute tagajärjed. Ma arvan, et need on millegi muu tagajärjed. ”

2016. aastal kogunes väike rühm arste Seattle’i konverentsiruumi, et leida parem viis inimeste surma aitamiseks. Nad hõlmasid suremisel meditsiinilise abi esirinnas olevaid arste – tava pakkuda lõpp -patsientidele võimalust oma elu lõpetada. Ja nad olid seal, sest surraabi liikumine oli hiljuti sattunud probleemi. Kaks surmavat ravimit, mida enamik patsiente on aastakümneid kasutanud, olid äkki muutunud kättesaamatuks või ülemäära kalliks. Kui arstid proovisid lühidalt asendajat, tekkisid mõnedel patsientidel harvad, kuid murettekitavad kogemused.

Seattle’i rühm lootis avastada teistsuguse ravimi. Kuid suremisel antava abi praktilisus, vastuoluline poliitika, mis on enamikus Ameerika Ühendriikides endiselt ebaseaduslik, ei ole sarnane teiste meditsiinivaldkondadega. “Seal on palju andmeid asjade kohta, mis aitavad inimestel kauem elada, kuid inimeste tapmise kohta on väga vähe andmeid,” ütleb koosolekul osaleja ja üks USA-s kõige sagedamini kasutatavaid abiarsti Terry Law.

Seitse osariiki – sealhulgas Hawaii, kus seadus jõustus 1. jaanuaril – ja Columbia ringkond lubavad arstidel nüüd kirjutada surmavaid retsepte kvalifitseeritud, vaimselt võimekatele täiskasvanutele, kellel on lõplik haigus. Ja praktika toetamine on pärast laialdast levikut saanud uue riikliku hoo avalikustas surma Brittany Maynardist, noorest vähihaigest, kes kolis 2014. aastal Oregoni, et ära kasutada selle riigi abi suremise seadust.

Loe: Brittany Maynard ja väljakutse väärikalt surra

Kuid üldsus on seaduste osas sügavalt vastuoluline – nagu ka meditsiinikogukond ise. Ükski meditsiiniliit ei kontrolli surma korral antavat abi ja ükski valitsuskomitee ei aita uuringuid rahastada. Osariikides, kus tava on seaduslik, annavad osariikide valitsused juhiseid selle kohta, millised patsiendid kvalifitseeruvad, kuid ei ütle midagi selle kohta, milliseid ravimeid välja kirjutada. “Seadustes pole kuskil juhiseid selle kohta, kuidas seda teha. Puudub järelevalve tagamaks, et see toimub ohutul viisil, välja arvatud aastaaruanded ja iga-aastane nimiväärtuslik kuulamine, ”ütleb palliatiivravi arst Laura Petrillo, kes on surres legaliseeritud abi vastu.

2016. aasta grupi koosolek pani aluse uuringutele, mis viiksid USA-s ühe enimkasutatava surmava uimasti retsepti juurde. Kuid arstide töö on toimunud traditsioonilise teaduse piiril. Vaatamata nende põhimõttelistele kavatsustele on see osa meditsiinist, mida praktiseeritakse endiselt varjus.

Pealtnäha ei tundu surma kiirendamise protokollide väljamõtlemine keeruline. Lonny Shavelson, California arst, kes on spetsialiseerunud suremise abistamisele, ütleb, et kui ta selgitab patsientidele, et nende suremiseks võib kuluda tund või rohkem, on nad sageli šokeeritud. Nad ütlevad talle: “Kui ma oma koera maha panin, kulus 10 minutit,” ütleb ta.

Kuid veterinaararstid võivad lemmikloomadele surmavaid süste teha. USA-s peab patsient surema sattunud ravimeid alla neelama. Washingtoni osariigi esimene väljapakutud surmava abi seadus oleks lubanud arstidel ravimeid süstida, kuid see seadus ei läinud vastu. 2008. aastal hääletati muudetud seaduse poolt, lisades nõude, et patsiendid söövad ise, et kaitsta neid perekonna sundimise võimaluse eest.

Aastaid olid kaks barbituraati, mida peeti laialdaselt parimaks ravimiks surma kiirendamiseks haigestunud patsientidel, pentobarbitaal ja secobarbitaal. Need ravimid olid valutud, kiiretoimelised ja suhteliselt taskukohased. Kuid alates 2015. aastast on nad seda teinud suuresti kättesaamatu. USA apteegid lõpetasid inimtoiduks heaks kiidetud pentobarbitaali ja secobarbitaali hinna kandmise kaubamärgi Seconal all, kahekordistunud juba ajaloolisest tipust pärast seda, kui Valeant Pharmaceuticals (täna tuntud kui Bausch Health) ostis tootmisõigused. Mõni aasta tagasi maksis surmav annus umbes 200 või 300 dollarit; nüüd võib see maksta 3500 dollarit või rohkem.

Loe: arstide salakeel abistatud enesetappude jaoks

Aitamaks patsiente, kes ei saanud seda ravimit enam endale lubada, otsisid surevad rühmad lahendust. Washingtonis soovitas advokaadiorganisatsioon nimega End of Life Washington lühidalt välja kirjutada ravimisegu rahustava kloraalhüdraadiga umbes 70 patsiendile. “Me teame, et see paneb teid magama ja oleme üsna kindlad, et see tapab teid,” ütles organisatsiooni meditsiinidirektor Robert Wood, et nad ütlesid patsientidele. See töötas, kuid traagilise saagiga: mõnel juhul põletas kloraalhüdraat inimeste kõri, põhjustades tugevat valu just sel ajal, kui nad leevendust ootasid.

Elu lõpu kogunemine sündis vajadusest parema lahenduse järele. Wood värbas kolm teist, kes olid seotud Life of Washington Washingtoniga: Law, selle president; Tom Preston, endine meditsiinidirektor; ja Carol Parrot, pensionil olev anestesioloog, kes sarnaselt Law’ga on USA üks kogenumaid surevaid arste. Teised ühinesid koosolekuga või hiljem telefonitsi: Iowa toksikoloog, veterinaararst, farmakoloog, teine ​​anestesioloog . Parrot ütleb, et rühmal oli kolm peamist kriteeriumi: nad tahtsid „ravimit, mis: number üks, paneks patsiendi magama ja hoiaks magama; ja number kaks, veenduge, et sellega ei kaasne valu; ja number kolm, tagage, et nad sureksid ja loodetavasti sureksid suhteliselt kiiresti. ” Lisaks pidi see olema odav. Nende eesmärk oli 500 dollarit doosi kohta.

Arstid pidasid malaariaravimeid suurtes annustes teadaolevalt surmavaks, kuid lugesid, et mõnedel patsientidel põhjustas see tõsiseid lihasspasme. Nad arutasid sünteetilist opioidi fentanüüli, kuid heidutasid ravimi uudsus ja ohtlik maine. Nii otsustas rühm kasutada ravimite kombinatsiooni ja leppis lõpuks suurte annustega kolm: morfiin, diasepaam-tuntud ka oma varajase kaubamärgi Valium järgi-ja propranolool, beetablokaator, mis aeglustab südant. Nad nimetasid segu DMP -ks.

Järgmisena pidi rühm ravimit testima. Kuid neil ei olnud endiselt võimalust standardprotseduuri järgida: valitsuse poolt heaks kiidetud kliinilist ravimiuuringut ja institutsioonilise läbivaatamise nõukogu järelevalvet ei tehta, kui nad määravad patsientidele valmistamise. Arstid võtsid ette kõik ettevaatusabinõud. Patsiendid said valida või loobuda ning esimese 10 surma korral jäi kas Parrot või Law voodisse ja registreeris patsientide ja perede vastused.

Esimesed kaks surmajuhtumit möödusid rahulikult. Kuid kolmas patsient, 81-aastane eesnäärmevähk, suri 18 tundi, ütleb Parrot. Oregonis, kus surraabi on olnud seaduslik juba 20 aastat keskmine aeg alates ravimi võtmisest kuni surmani on 25 minutit. Patsiendid ise kaotavad teadvuse tavaliselt viie või kümne minutiga, nii et pikaajaline aeg neid ei mõjuta, rõhutavad kõik papagoi, puit ja seadus. Kuid pikemad ooteajad võivad peredele ja teistele hooldajatele närvesööta, eriti erandjuhtudel, kui need on püsinud päev või kauem.

Loe: Mida inimesed enne surma ütlevad

Parrot ja Law peatasid DMP kohtuprotsessi. Mitteametlik uurimisrühm kohtus taas, seekord telekonverentsi teel, ja Law uuris kirjandust ning leidis artikli inimeste kohta, kes sihilikult üleannustasid südameravimit digoksiini. Rühm lisas selle retseptile ja ravimist sai DDMP.

Alguses andis Parrot patsientidele vabaduse selle uue ravimikombinatsiooni võtmisel. “Üks mees jõi pärast ravimi võtmist pool tassi Bailey iiri koort, mis oli tema lemmik,” ütleb ta. “Tal kulus suremiseks ilmselt viis -kuus tundi.” Ta kahtlustab, et Bailey rasvaosakesed aeglustasid tema mao tühjenemist. Nii kontrollisid teadlased üksteisega uuesti ja otsustasid suurendada annuseid, mida Parrot nimetab “sinivaala suurusteks annusteks”. Nad dubleerisid muudetud valemit DDMP2.

Ravim ei ole täiuslik abi suremas. Wood ütleb, et Secobarbital toimib kiiremini ja jääb valikravimiks, kui patsiendid saavad seda endale lubada. Nii nagu barbituraatide puhul, võtavad mõned DDMP2 -ga patsiendid suremiseks tunde kauem aega. Ja segu maitseb äärmiselt kibedalt. “Kujutage ette, et võtate kaks pudelit aspiriini, purustate selle ja segate selle alla poole tassi vett või mahla,” ütleb Parrot.

Sellegipoolest on DDMP2-st saanud odav lahendus, mille Seattle’i grupp avastama asus. 2017. aastal oli secobarbitaal Washingtonis ja Oregonis endiselt kõige sagedamini välja kirjutatud ravim, kuid Colorados määrati sagedamini DDMP2. Ravim täidab järjekindlalt oma eesmärki surma kiirendamisel, ütleb Parrot: „See toimib alati. See töötab alati, alati. ”

Papagoi ja Wood jälgivad patsiendi andmeid ning jätkavad avastuste tegemist. Uurides patsientide haiguslugu, kes surid kauem aega, said nad teada teatud pikema surmajuhtumite riskiteguritest: valuvaigistite, näiteks fentanüüli või morfiini väga suurte annuste kasutamine; on väga sportlik; kellel on kahjustatud seedetrakt.


Remember
me?
Register Forgot Your Password?