Fried Soup

Este greu de prezis ce se va întâmpla cu COVID-19, au spus experții

Este greu de prezis ce se va întâmpla cu COVID-19, au spus experții

Un vaccin universal împotriva gripei ar schimba acest lucru, deși este văzut ca soluția mai provocatoare, a spus Blaser.

"Nu sunt sigur că se poate realiza, dar există oameni care cred că este," el a spus. "Natura a ales virusuri gripale care le pot varia suprafețele într-un mod care le permite să se mențină în fața imunității umane. Cheia este să încercați să înțelegeți, există o parte a virusului gripal relativ invariant, care ar putea face un vaccin pe baza acestuia și va oferi un anumit grad de protecție?"

Unele elemente ale structurii virusului gripal sunt conservate printre tulpini, dar eforturile de a baza vaccinurile pe ele nu s-au deranjat încă.

Fructele cu agățare inferioară, a spus Piedra, îmbunătățește vaccinurile anuale prin mijloace relativ prozaice, cum ar fi creșterea imunogenității și îmbunătățirea potrivirii tulpinilor.

Dezvoltarea unui vaccin cvadrivalent care să conțină două tulpini de gripă A și două tulpini de gripă B a fost o astfel de îmbunătățire, iar o doză mai puternică a fost pusă la dispoziția adulților în vârstă, a spus Piedra.

Scurtarea programelor de producție a vaccinurilor ar contribui la îmbunătățirea predicției virusului circulant, a spus Blaser: "Dacă am putea îmbunătăți producția, deci sunt doar 3 luni, probabil că am face o treabă mai bună."

Chiar dacă s-ar dezvolta un vaccin mai bun, obținerea unui număr mai mare de oameni ar fi următoarea provocare, au spus Blaser și Piedra. Deși amenințarea gripei pandemice rămâne una reală, atitudinea neînfricată a societății față de gripă va continua să îngreuneze absorbția.

COVID-19 Ca „Doar o răceală”?

Este greu de prezis ce se va întâmpla cu COVID-19, au spus experții. Blaser a spus că este "teoretic este posibil să se elimine COVID-19 printr-o strategie de vaccinare dacă sunt vaccinați suficienți oameni și dacă virusul nu își schimbă antigenele pentru a rămâne în fața imunității vaccinului, dar ar putea merge pe orice cale."

Până în prezent, nu pare că SARS-CoV-2 muta la fel de repede ca gripa, chiar dacă este un virus ARN, care este mai predispus la mutații decât virusurile ADN, a spus Blaser.

Cu toate acestea, Piedra a avertizat că virusurile respiratorii sunt, în general, mai greu de eradicat. "Nu suntem întotdeauna capabili să facem un vaccin care să aibă răspunsul corect pentru a preveni infecția," el a spus. "Asta este diferit de prevenirea bolilor. Prevenind infecția, reducem răspândirea virusului. Acesta este un obstacol mult mai dificil."

Mai exact, sunt necesare răspunsuri imune diferite în căile respiratorii superioare și inferioare, iar vaccinurile nu oferă întotdeauna un răspuns atât de coordonat, a spus el, așa că în general "oferiți protecție împotriva bolilor mai severe decât protecție împotriva bolii în sine."

Acest lucru indică posibilitatea ca COVID-19 să devină endemic, a spus Piedra, la fel ca celelalte patru coronavirusuri aflate în circulație în SUA: 229E, NL63, OC43 și prospect urotrin HKU1.

În majoritatea cazurilor, aceste virusuri nu cauzează altceva decât simptome comune de răceală, deși pot produce infecții mai severe, inclusiv pneumonie.

Identificați pentru prima dată în anii 1960, acum sunt suspectați că există de sute de ani, a spus Piedra.

"Cred că ceea ce se va întâmpla cu aceste tipuri de viruși, pe măsură ce sunt introduși, este că vor trece mulți ani înainte ca aceștia să se adapteze complet la oameni – și atunci când fac asta, își pierd o parte din potența lor," Spuse Piedra. "Nu înseamnă că își pierd toată puterea, dar pierd virulența" și provoacă mai puține decese.

Deși nu este un caz închis, există unele dovezi că acest lucru s-a întâmplat cu OC43. O pandemie globală în 1889-1890 care a provocat peste 1 milion de decese la nivel global a fost atribuită gripei, dar cercetătorii belgieni au susținut că aceasta a fost în schimb focarul inițial al OC43.

Oamenii care au prins boala au avut mai multe simptome ale sistemului nervos central decât de obicei gripa, și o caracteristică a OC43 este că poate ataca sistemul nervos, au spus acești cercetători.

Asta ar putea însemna că SARS-CoV-2 devine o gripă rea, sau poate chiar doar o răceală, și că oamenii ar putea fi indiferenți în privința vaccinării COVID-19 – dar Blaser avertizează că "cât de mult COVID va varia de-a lungul anilor rămâne o întrebare larg deschisă."

Având un vaccin disponibil cu o absorbție bună, având antivirale care pot fi administrate pe cale orală și tratamente bune cu anticorpi monoclonali, cu siguranță va diminua factorul de frică al COVID-19, a spus Piedra.

El a lăudat viteza cu care SUA și lumea s-au mișcat pe acele fronturi. "Imaginați-vă din 1918 până în 1940, a durat 20 de ani până când am avut un pic de control asupra virusurilor gripale. Pentru SARS-CoV-2 într-un timp foarte scurt, am știut ce este virusul, i-am cunoscut genomul, am dezvoltat candidați la vaccin, am început să înțelegem răspunsul imun, am dezvoltat antivirale."

"Cu acest virus, va dura ceva timp până să ne simțim cu adevărat confortabili cu el," el a spus. "Cantitatea de moarte pe care o cauzează în SUA și în întreaga lume este extraordinară. Vom avea un factor major de teamă pentru o vreme."

Kristina Fiore conduce întreprinderea MedPage & echipa de raportare a anchetei. Este jurnalistă medicală de mai bine de un deceniu și munca ei a fost recunoscută de Barlett & Steele, AHCJ, SABEW și alții. Trimite sfaturi despre poveste la k.fiore@medpagetoday.com. Urma

Rețineți că unele linkuri pot necesita abonamente.

Cu toată atenția acordată coronavirusului, iată câteva știri binevenite despre virus: sezonul gripal din SUA începe să se încheie. (NPR)

Comitetul editorial CPT urmărește rapid un cod CPT pentru testarea coronavirusului, a anunțat American Medical Association. Pentru mai multe știri despre coronavirusul COVID-19, consultați caracteristica noastră zilnică care rezumă evoluțiile recente.

S-au săturat de respirația anti-vaxxers, medicii pro-vaccin se luptă. (New York Times)

FDA a aprobat combinația a doua linie de nivolumab (Opdivo) și ipilimumab (Yervoy) pentru tratarea cancerului de ficat, a anunțat Bristol-Myers Squibb.

Și AltaThera Pharmaceuticals a anunțat noi indicații pentru Sotalol IV la pacienții cu fibrilație atrială.

În Virginia, VCU Health a declarat că nu va mai garanta salariile pacienților care au datorii față de sistemul spitalicesc și va elibera drepturile de garanție existente împotriva caselor lor. (Știri Kaiser Health)

Regulile finale privind interoperabilitatea lansate luni de către Departamentul de Sănătate și Servicii Umane amenință confidențialitatea pacienților, spun plătitorii și furnizorii. (Scufundare în asistență medicală)

Autoritățile de reglementare din California au ordonat unui grup creștin care oferă un minister de partajare a asistenței medicale să nu mai vândă planuri în stat. (New York Times)

Editorii găsesc noi modalități de asistență "acces deschis" jurnale. (Ştiinţă)

Ai auzit de vaccinul FLU-v? Dacă nu, s-ar putea să auziți mai multe despre asta în curând. (ScienceAlert)

Legiuitorii din Alabama se apropie de adoptarea legislației care interzice medicilor să efectueze proceduri de afirmare a genului asupra minorilor transgender. (NBC News)

Dezvoltatorii de medicamente văd oportunitatea într-o stare fără simptome. (STAT)

Endpoints News remarcă faptul că un sistem de implanturi promițător de odată ce livrează exenatidă (Bydureon, Byetta) pentru tratamentul diabetului a fost din nou refuzat de aprobarea FDA.

James Biden, fratele fostului vicepreședinte și candidat la președinție democratică Joe Biden, trage controlul asupra implicării sale în Americore Health, o companie spitalicească din Pennsylvania ale cărei birouri au fost recent atacate de FBI. (Politico)

Morning Break este un ghid zilnic pentru noutățile și interesele de pe web pentru profesioniștii din domeniul sănătății, oferit de comunitatea MedPage Today. Ai un sfat? Trimite-l la noi: MPT_editorial@everydayhealthinc.com

Un "mere-la-mere" comparatie a aratat decese COVID-19 pentru o saptamana in aprilie a depasit dramatic numarul mediu de decese de gripa in cele mai grave saptamani din ultimele sapte sezoane gripale.

Pentru săptămâna care s-a încheiat pe 21 aprilie, au existat 14.478 decese numărate în COVID-19 în SUA, comparativ cu o medie de 752,4 decese numărate în săptămânile de vârf pentru anotimpurile gripale 2013-2020, sau o creștere medie de 20,5 ori (IC 95% 16,3 -27,7), a raportat Jeremy Faust, MD, de la Harvard Medical School din Boston și Carlos del Rio, MD, de la Emory University School of Medicine din Atlanta.

Cea mai mare cifră de decese de 1 săptămână din cauza gripei în acea perioadă, așa cum a fost numărată de CDC, a fost de 1.626, au scris Faust și del Rio într-un articol JAMA Internal Medicine Viewpoint.

Faust și del Rio au examinat anterior decesele COVID-19 comparativ cu decesele cauzate de gripă din New York, într-o preimprimare pe medRxiv. Aici, au comparat cifrele pentru SUA, menționând că 65.000 de persoane au murit de COVID-19 la începutul lunii mai, similar cu numărul de decese asociate gripei raportate anual de CDC.

Dar acestea sunt comparații necorespunzătoare, a argumentat perechea. Datele despre gripa CDC constau din "estimări calculate" pe baza codurilor ICD prezentate, cu un decalaj între decesele estimate și numărul deceselor numărate. Au observat discrepanța dintre "a raportat anual decesele gripale estimate" (23.000 la 61.000) și "numărul deceselor de gripă numărate" (3.448 până la 15.620 anual) din 2013-2014 până în 2018-2019.

Comparând numărul săptămânal de decese prin COVID-19 cu numărul săptămânal de decese cauzate de gripă, rezultă o "comparație mai validă," au afirmat ei.

"Compararea directă a datelor pentru două boli diferite atunci când statisticile mortalității sunt obținute prin metode diferite oferă informații inexacte," Faust și del Rio au spus, argumentând în continuare că eșecul în a explica aceste aspecte "distincții statistice" amenință sănătatea publică.

"Oficialii guvernamentali se pot baza pe astfel de comparații, interpretând astfel greșit datele CDC, atunci când încearcă să redeschidă economia și să descalifice strategiile de atenuare," ei au scris.

În plus, Faust și del Rio au argumentat că ratele actuale ale mortalității cazurilor pentru COVID-19, variind de la mai puțin de 1% până la 15% în unele țări, nu reușesc "ia în considerare deficitul în testare" și poate avea "informații de urmărire incomplete pentru persoanele care erau bolnave critic, dar încă în viață la ultima evaluare." Ei au remarcat rezultatele studiilor serologice care vor ajuta la determinarea unui numitor mai precis pentru rata mortalității cazului.

Aceștia au adăugat dacă rata mortalității pentru COVID-19 ar fi similară cu cea observată în focarul navei de croazieră Diamond Princess (1,8%), ajustată în funcție de vârstă pentru populația generală, ceea ce ar pune rata mortalității cazului pentru COVID-19 la aproximativ 0,5 %.


Remember
me?
Register Forgot Your Password?