Fried Soup

Бременността може също да предизвика болестта на Грейвс при някои жени

Бременността може също да предизвика болестта на Грейвс при някои жени

Психиатричните предписания на дадено лице ще зависят от неговото конкретно състояние и трудности.

Лекарствата от първа линия, използвани за регулиране на мускулния тонус на човек, намаляване на спастичността или по друг начин за управление на сковани, свити или свръхактивни мускули, включват диазепам (валиум), баклофен, дантролен и тизанидин (занафлекс). (2)

Повечето от тези лекарства са орални, но някои лекарства изискват различен начин на доставка.

Ботулиновият токсин е вещество, което отпуска свръхактивните мускули, като успокоява нервните клетки, които ги контролират keto diet в аптека. Ефектите от инжектирането на ботулинов токсин продължават около три месеца при повечето хора. Тази терапия е най -добре съчетана с физиотерапия, която включва разтягане и шини.

Наркотикът баклофен е мускулен релаксант, който може да се приема като хапче или да се прилага чрез интратекална терапия с баклофен, при която помпа се имплантира в тялото на човек и лекарството се освобождава в гръбначната течност. Помпата може да се регулира, за да отчете времето, когато симптомите са по -добри или по -лоши.

Странични ефекти от наркотици

Всички лекарства имат риск от странични ефекти при някои хора, които ги приемат. Следователно тези, които приемат тези лекарства, може да се нуждаят от непрекъснато наблюдение в случай, че се появят някои от по -опасните странични ефекти, като промени в кръвното налягане и увреждане на черния дроб.

Други странични ефекти, като сънливост, не изискват наблюдение, но човек и неговите болногледачи трябва да са наясно с тях, в случай че пречат на ежедневните дейности.

Ботулиновият токсин причинява болка на мястото на инжектиране и може да причини симптоми, подобни на грипа, като треска, втрисане и болки, но тези симптоми обикновено преминават в рамките на няколко дни.

Хирургия за спастичност и други аномалии

Няколко вида операция могат да помогнат на хората с церебрална парализа. Но тъй като повечето операции не са обратими, важно е да обсъдите с лекар не само как конкретна операция може да предложи ползи, но и възможните дългосрочни рискове.

Ортопедичната хирургия включва коригиране на гръбначните аномалии или удължаване на свитите мускули и сухожилия за намаляване на болката и подобряване на ходенето и цялостното движение. Удължаването на сухожилията обаче може да доведе до дългосрочна слабост при някои хора. (3)

Хората с тежка спастичност или хронична болка, които са изчерпали всички други възможности за лечение, могат да обмислят селективна гръбна ризотомия (SDR). Тази операция прерязва свръхактивираните нерви в основата на гръбначния стълб, в крайник или близо до пикочния мехур. Прекъсването на нервите може да причини загуба на чувство, изтръпване или постоянен дискомфорт в областите на тялото, обслужвани някога от прекъснатите нерви. (1)

Очната хирургия може да коригира проблеми като катаракта или свръхактивни очни мускули, които пречат на човек да контролира движенията на очите си.

Операцията за отстраняване на определени участъци от мозъка може да помогне за намаляване на гърчовете. Друг вариант е стимулация на блуждаещия нерв, при който устройство, имплантирано в мозъка, работи директно върху нервите, за да намали гърчовете.

Помощни устройства за комуникация, мобилност, зрение и слух

Разнообразни инструменти могат да помогнат на хората с церебрална парализа да задоволят нуждите си. Тези, които се борят с комуникацията, могат да разчитат на компютри, гласови синтезатори, картинни книги и специализиран софтуер. (4)

Ортопедичните устройства помагат на човек да стои, да балансира или да се движи по -лесно. Те включват скоби или шини, които подобряват способността на човек да ходи или седи. Ако ортопедията не отговаря напълно на нуждите на човек, той може да използва други устройства за придвижване, като инвалидни колички, проходилки или тротинетки с електрозахранване.

Хората с проблеми със зрението могат да разчитат на очила, увеличителни устройства, аудиокниги и книги или компютър с голям печат или шрифтове. Слухови апарати и усилватели за телефони помагат при проблеми със слуха.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Редакционни източници и проверка на фактите

Лечения. Фондация за церебрална парализа. Церебрална парализа: Надежда чрез образование: Лечение с наркотици. Национален институт по неврологични разстройства и инсулт. 12 февруари 2018 г. Церебрална парализа: Управление на ортопедични проблеми. Болница за специална хирургия. 17 декември 2012 г. Помощни устройства. Фондация за церебрална парализа. Покажи по -малко

Най -новото в церебралната парализа

9 известни хора с церебрална парализа

Детска церебрална парализа е група от нарушения, които засягат способността на човек да се движи и поддържа баланс и стойка, но това не е задържало тези девет души. . .

От Максимилиан Уолнър, 14 септември 2018 г.

MS няма да ми отнеме всички удоволствия в живота

От Тревис Глисън, 29 април 2021 г.

10 неща, които трябва да знаете за главоболие при прекомерна употреба на лекарства

Какво води до главоболие при прекомерна употреба на лекарства и как можете да намалите риска?

От Беки Ъпъм, 28 април 2021 г.

Проучването на изследваното лекарство за МС Evobrutinib има обнадеждаващи резултати

Евобрутиниб е първият в класа на BTK инхибиторните лекарства, оценен за лечение на МС.

От Брайън П. Дънли, 26 април 2021 г.

Връзката между мигренозното главоболие и болката в шията

Когато мигрена причинява болки в шията, физическата терапия, различна възглавница и инжекции с тригерни точки могат да помогнат.

От Беки Ъпъм, 26 април 2021 г.

20 години живот с МС, без редакция

От Тревис Глисън, 23 април 2021 г.

Новоодобреното лекарство Ponvory на MS намалява умората, показват проучвания

Ponvory също намалява рецидивите и новите лезии при хора с рецидивиращи форми на МС.

От Брайън П. Дънли, 21 април 2021 г.

С МС социалната изолация беше моя норма преди пандемията COVID-19

От Мона СенАприл 21, 2021

Експертни съвети за лечение на хронична мигрена

Все още няма лек за мигрена, но можете да направите много, за да намалите мигренозните си дни и да подобрите качеството си на живот.

От Беки Ъпъм, 16 април 2021 г.

Как гмуркането и възстановяването на Gannet ми напомнят за живота с МС

От Тревис Глисън, 15 април 2021 г. “

Щитовидната жлеза, близо до основата на гърлото, произвежда хормони, които са жизненоважни за здравословна бременност.

Умора, наддаване на тегло, суха кожа, запек – за много жени тези физически промени са нормална част от бременността. Но за малък брой бременни жени те могат да бъдат признаци на хипотиреоидизъм, състояние, при което щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормони. До 3 % от бременните жени имат хипотиреоидизъм.

Ако не се лекува, хипотиреоидизмът може да доведе до сериозни усложнения при бременност, но обикновено разстройството може да се управлява ефективно с хормонозаместителни лекарства, според Ники Зите, д -р, MPH, акушер и гинеколог в Медицинския център на Университета на Тенеси в Ноксвил. Докато нивата на хормоните реагират на лечението, вашата бременност – и развитието на вашето бебе – ще напредват нормално.

Хипотиреоидизъм по време на бременност: защо има значение

Хормоните на щитовидната жлеза помагат за регулиране на сърдечната честота, телесната температура и кръвното налягане, наред с други функции, казва д -р Zite. По време на бременност щитовидната жлеза, жлеза с форма на пеперуда близо до основата на гърлото, обикновено увеличава производството на тези хормони, за да направи достатъчно за вашето растящо бебе. През първите 16 до 18 седмици след зачеването вашето бебе е напълно зависимо от вас за тези жизненоважни хормони.

Но ако щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормони, вие и вашето бебе сте изложени на риск. Проучванията свързват нелекувания хипотиреоидизъм по време на бременност с повишен риск от спонтанен аборт и преждевременно раждане.

Други състояния, свързани с хипотиреоидизъм по време на бременност, включват анемия, мускулна болка и слабост, застойна сърдечна недостатъчност, прееклампсия (опасна форма на високо кръвно налягане, свързано с бременността), следродилен кръвоизлив и аномалии в плацентата.

Бебетата също се сблъскват с потенциални проблеми след раждането, включително възможни умствени и физически увреждания, които могат да бъдат предотвратени с незабавно лечение. Ето защо болниците в САЩ проверяват всички новородени за вроден хипотиреоидизъм.

Трябва ли да се тествате за хипотиреоидизъм?

Лекият хипотиреоидизъм, който не причинява симптоми, може да не представлява опасност за бременността и затова има някои разногласия относно това дали лекарите трябва редовно да преглеждат всички бременни жени. Американският колеж по акушерство и гинекология не изисква скрининг за хипотиреоидизъм.

Но изследванията за хипотиреоидизъм са важни за бременни жени с определени рискови фактори, казва Серена Х. Чен, директор по репродуктивна медицина в Института за репродуктивна медицина и наука в Медицинския център Сейнт Барнабас в Ливингстън, Ню Джърси. Тези рискови фактори включват:

Семейна или лична история на заболяване на щитовидната жлеза Диабет тип 1 Радиационно излагане на главата или шията Многократни аборти Проблеми с безплодието Заболяване със затлъстяване Живот в регион с дефицит на йод (не е често срещано явление в САЩ)

Ако сте бременна и имате симптоми на хипотиреоидизъм, Вашият лекар може да назначи изследвания, за да се увери, че нивото на тиреотропния хормон (TSH) е в правилните граници.

Ако знаете, че имате хипотиреоидизъм, обсъдете изследването на TSH с вашия ендокринолог веднага щом подозирате, че може да сте бременна.

Нови проблеми с щитовидната жлеза могат да се развият след раждането

Важно е да продължите да обръщате внимание на функцията на щитовидната жлеза дори след раждането на вашето дете. В рамките на първата година след раждането, 5 до 10 % от жените развиват състояние, наречено следродилен тиреоидит, при което щитовидната жлеза се възпалява. Ако следродилния тиреоидит се развие в хипотиреоидизъм, има 20 % шанс състоянието да стане постоянно.

Следродилния тиреоидит често не се диагностицира, тъй като неговите симптоми (изтощение, настроение) имитират тези на следродилна депресия. Не отхвърляйте симптомите на всяко от разстройствата като нормална част от живота като нова майка – говорете с Вашия лекар.

Допълнителен доклад от Дженифър Кели Гедес.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в хипотиреоидизма

Какво трябва да знаете за менопаузата, ако имате хипотиреоидизъм

Хипотиреоидизмът и менопаузата споделят много от същите симптоми. Разберете как можете да различите разликата – и как да получите облекчение.

От Ерика Патино 24 септември 2020 г.

Хипотиреоидизъм и тревожност: Каква е връзката?

Хипотиреоидизмът отдавна се свързва с депресия, но тревожността също е често срещана. Разберете защо и какво можете да направите, за да се почувствате по -добре.

От Ерика Патино 24 септември 2020 г.

10 неща, които трябва и не трябва да правите, ако имате хипотиреоидизъм

Упражненията могат да ви помогнат да се справите със симптоми като умора, наддаване на тегло и болки в ставите, но е важно да вземете някои предпазни мерки.

От Джули Стюарт, 11 юни 2020 г.

Хипотиреоидизмът ли е причината за вашите нередовни периоди?

Ниските нива на щитовидната жлеза могат да причинят хормонални промени, които засягат репродуктивната система.

От Джули Стюарт, 11 юни 2020 г.

Връзката между хипотиреоидизъм и синдром на карпалния тунел

Изпитвате болка и изтръпване в ръката или ръката си? Ето как хипотиреоидизмът може да играе роля при тези симптоми.

От Катрин Лий 30 януари 2020 г.

Уелнес планът, който помогна на една жена да свали 70 килограма и да поеме контрола над тиреоидита на Хашимото

Ерин Мълкинс споделя пътуването си от това, че през цялото време се чувстваше изключително уморена, до приемане на упражнения, диета и хранителни добавки, които помогнаха. . .

От Мойра Лоулър, 5 септември 2019 г.

„Не изглеждате болни“: Как да реагирате на разочароващи коментари за хипотиреоидизъм

За съжаление, хората с хипотиреоидизъм често чуват груби коментари за състоянието. Опитайте тези защити.

От Джули Стюарт, 19 август 2019 г.

7 начина да практикувате грижи за себе си при лечение на хипотиреоидизъм

Животът с хипотиреоидизъм може да повлияе емоционално. Отделете време за себе си, като добавите тези навици за облекчаване на стреса към рутината си.

От Kristeen Cherney, доктор 7 май 2019 г.

Ежедневна рутина за борба с умората от хипотиреоидизъм

Използвайте този целодневен план, за да поддържате енергийните си нива, дори когато се чувствате изтощени.

От Джули Стюарт, 31 октомври 2018 г.

Какво трябва да знаете за холестерола, когато имате хипотиреоидизъм

Наличието на твърде малко хормони на щитовидната жлеза може да повиши нивата на LDL холестерола, дори ако приемате лекарства. Ето как да намалите числата си.

От Джули Стюарт, 25 октомври 2018 г. “

Когато имате болест на Грейвс, най -добрият шанс за здравословна бременност е ранното планиране с вашия акушер и ендокринолог. iStock

Болестта на Грейвс е автоимунно заболяване, което причинява хипертиреоидизъм. Това е най -честата форма на свръхактивна щитовидна жлеза, която кара много от функциите на тялото ви да се ускорят.

Ако жена с болестта на Грейвс забременее, болестта може да засегне както бременността, така и здравето на майката. Бременността може също да предизвика болестта на Грейвс при някои жени.

Болестта на Грейвс се среща при около 1 на 1500 бременни жени и причинява приблизително 80 % от всички случаи на хипертиреоидизъм при майката. В допълнение, около 30 % от младите жени с болестта на Грейвс са били бременни през годината преди появата на техните симптоми.

Болестта на Грейвс протича в семейства, така че ако имате член на семейството със състоянието, не забравяйте да говорите с Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете. Вашият лекар може да поиска редовно да проверява нивата на щитовидната жлеза през цялата бременност. Вашето бебе също ще бъде прегледано за проблеми с щитовидната жлеза малко след раждането, за да се определи дали е необходимо постнатално лечение.

Най -честата причина за болестта на Грейвс при новородено е болестта на Грейвс при майката, дори ако майката е била успешно лекувана от Грейвс. (1,2)

Избор на редактора

7 начина да облекчите симптомите на очно заболяване на щитовидната жлеза

Използвайте тези съвети, за да облекчите естествено симптомите на очно заболяване на щитовидната жлеза. …Научете повече

Симптоми и усложнения на болестта на Грейвс

Симптомите на болестта на Грейвс обикновено се увеличават по време на ранна бременност и намаляват през по -късните месеци. Болестта на Грейвс също обикновено се влошава през първите три месеца след раждането.

Честите симптоми на болестта на Грейвс включват загуба на тегло, тревожност, треперене, топлинна чувствителност, изпотяване, повишен апетит, гуша (увеличена щитовидна жлеза), промени в сърдечния ритъм, болки в гърдите, затруднено дишане, мускулна слабост, затруднено заспиване и умора.

Състояние, известно като офталмопатия на Грейвс (известно също като очно заболяване на щитовидната жлеза), засяга очната функция и нейните симптоми могат да включват изпъкнали очи, сълзене, болка или натиск в очите, чувствителност към светлина, усещане за пясък в очите, двойно виждане или загуба на зрение.

Болестта на Грейвс може да повлияе на бременността, включително тези усложнения:

Спонтанен аборт Преждевременно раждане Лош растеж на плода Фетална дисфункция на щитовидната жлеза Сърдечна недостатъчност на майката Прееклампсия (високо кръвно налягане) Безплодие при жени и мъже (ако болестта не се лекува) (3)

Ако болестта на Грейвс се влоши по време на бременност, една жена може да изпита много тежка форма на хипертиреоидизъм, известна като тиреоидна буря. Симптомите включват диария, дехидратация, треска, ускорен или неравномерен сърдечен ритъм и шок. Бурята на щитовидната жлеза може да бъде фатална, затова е важно незабавно да потърсите спешна помощ, ако почувствате някой от тези симптоми. (4)

Лечение на болестта на Грейвс по време на бременност

Лечението на болестта на Грейвс по време на бременност ще зависи от вашите индивидуални симптоми, тежестта на състоянието, както и от това докъде е напреднала бременността. Жените с болестта на Грейвс често се съветват да отлагат зачеването и да използват контрацепция, докато болестта не бъде овладяна.


Remember
me?
Register Forgot Your Password?